Poradna Optoma HD131Xe

Autor: | Vloženo: 28.09.2014 000 18:06 | Témata: Poradna Optoma HD131Xe

Rozmazání obrazu a ost.

Dobrý den, může mě kontaktovat někdo, kdo tento projektor vlastní a používá... Mám problém s nastavením ostrosti. Pokud ostřím tak když je obraz ostrý na horním okraji, dolní je vždy rozmazán a naopak. Nevím jestli je to vada projektoru, nebo je to běžné. Rovněž kroužek ostření, který je za zaostřovacím kroužkem dle manuálu u mě vůbec na nic nereaguje a neprojevuje se sebemenší změna obrazu. Nechápu k čemu tam tedy je... Mohu zaostřovat pouze tím předním kroužkem... Taky bych se rád optal na nějaký stropní držák, jestli někdo má tip jaký použít, popř jak vyrobit, jelikož originál se u nás vůbec nedá sehnat a v cizině je drahý... Poraďte mi prosím a kontaktujte mě někdo kdo tento projektor máte. Děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. listopadu 2014

    Mě to dělá v rozích. Zaostřím jeden roh a protilehlý je máznutý. Buď je potřeba snížit úhlopříčku obrazu a nebo najít "balanc". U mě to rozostření není tak markantní když najdu balanc :-) Je to vidět jen na textu. Třeba u filmů není nic poznat.

    To druhé kolečko co popisujete by mělo být právě na změnu velikosti promítaného obrazu (úhlopříčku). Je s podivem, že nepozorujete žádný rozdíl. Jde vám měnit velikost obrazu něčím jiným?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.